Αθλητές και προπονητές βράβευσε ο ΑΟ Ποσειδών στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας


Διαβεβαιώσεις για το κολυμβητήριο

- Αθλητές και προπονητές βράβευσε ο ΑΟ Ποσειδών στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας

Η διαβεβαίωση προς κάθε κατεύθυνση, κυρίως όμως προς τα παιδιά που ασχολούνται με τον υγρό στίβο και τους γονείς τους, ότι το Κολυμβητήριο θα συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα και μάλιστα με καλύτερες συνθήκες από πριν, ήταν το σημαντικότερο στοιχείο της εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του ΑΟ Ποσειδών, το βράδυ της Κυριακής.
Σε μία κατάμεστη αίθουσα στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία, εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι αθλητές, άκουσαν από τα πλέον υπεύθυνα χείλη των αρμοδίων το ευχάριστο νέο, ότι υπήρξε οριστική συμφωνία μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών και δεν πρόκειται να προκληθεί ξανά πρόβλημα με τη θέρμανση της πισίνας. Η συμφωνία αυτή θα ανακοινωθεί επισήμως τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Τόσο ο πρόεδρος του Ομίλου Ηλίας Σπυριούνης, όσο ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ Γιώργος Κρανάς, αλλά και ο υπεύθυνος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του δήμου Ιωαννιτών Δημ. Παπαδόπουλος, τόνισαν, ότι η κοινή προσπάθεια είναι δεδομένη και πως όλα γίνονται με γνώμονα την ομαλή και απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του Κολυμβητηρίου.
Στην ομιλία του ο κ. Σπυριούνης αναφέρθηκε και γενικότερα στην ανάγκη να συνεχιστεί η δραστηριότητα του Ομίλου σε όλα τα επίπεδα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Γύρο της Λίμνης, που έχει καταστεί θεσμός και είναι αναμφίβολα η μεγαλύτερη αθλητική εκδήλωση της πόλης.
«Ο Γύρος της Λίμνης ανήκει στον Ποσειδώνα και στην πόλη. Δεν το λέμε με ιδιοκτησιακή λογική, αφού είναι και κάτι από το οποίο δεν έχει προκύψει κανένα οικονομικό όφελος. Ωστόσο, έχουμε δώσει τα διαπιστευτήριά μας στη διοργάνωση και δεν τον παραχωρούμε σε όσους έχουν πιθανώς άλλες βλέψεις. Εμείς εγγυόμαστε τη συνέχεια και είναι χρέος των φορέων να μας βοηθήσουν, γιατί με αυτό τον τρόπο και στη νεολαία της πόλης προσφέρουν και τον τόπο μας προβάλλουν.
Η πρόκληση δεν αφορά πλέον επιτυχίες, καταξίωση και αναγνώριση. Η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας είναι να σταθούμε όρθιοι. Εμείς το θέλουμε και το παλεύουμε, ζητάμε και τη δική σας βοήθεια.
Τη λύση τούτες τις ώρες της κρίσης και της παρακμής δεν θα την απεργαστούν οι άλλοι. Τα χαρακώματα και το πολεμικό μέτωπο εντοπίζονται σήμερα στο μικροπεριβάλλον του κάθε πολίτη. Εκεί κρίνεται η έκβαση του στοιχήματος της φυγής προς τα εμπρός.
Πρέπει να ξαναβρούμε το «εμείς» του Μακρυγιάννη και να αποστασιοποιηθούμε από το «εγώ» της επίπλαστης ευδαιμονίας και της καταναλωτικής αμετροέπειας των περασμένων δεκαετιών. Σας καλώ να δώσουμε μαζί αυτόν τον αγώνα», τόνισε ο κ. Σπυριούνης.
Το λόγο πήραν στη συνέχεια ο δημοτικός σύμβουλος Δημ. Παπαδόπουλος και ο Γ. Κρανάς, που αναφέρθηκαν στην ανάγκη συνολικής και συλλογικής προσπάθειας για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στο Κολυμβητήριο.
Την εισαγωγή της εκδήλωσης έκαναν εκ μέρους της διοίκησης του Ομίλου, ο ταμίας κ. Ντάγκας και η κα Δρίμτζια, που αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων και στις αγωνιστικές επιτυχίες των αθλητών του Ποσειδώνα σε εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις.
Επίσης, έγινε αναφορά και των επόμενων εκδηλώσεων που διοργανώνει ο ΑΟ Ποσειδών, όπως είναι το Κύπελλο Κολύμβησης Ποσειδώνια και φυσικά ο Γύρος της Λίμνης.
«Φυσικά, για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε, θέλουμε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του κολυμβητήριου. Ευελπιστούμε ότι δε θα ξαναζήσουμε την κατάσταση που ζήσαμε πριν λίγους μήνες με ευθύνη της πολιτείας, η οποία μας άφησε στα κρύα του λουτρού στη μέση της χρονιάς και δόθηκε αγώνας για να μη μπει λουκέτο. Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν έστω και σε μικρό βαθμό και ελπίζουμε με το διάλογο και τη συνεργασία να βρεθεί η διέξοδος, γιατί σε διαφορετική περίπτωση κάποια παιδιά θα δουν τους κόπους ετών να πάνε χαμένοι, και κάποια άλλα δε θα γνωρίσουν ίσως ποτέ τα οφέλη του αθλητισμού, που δεν είναι μόνο σωματικά, καθώς επιστημονικά έχει αποδειχθεί ότι επιδρά θετικά και στην ψυχοσυναισθηματική ισορροπία», τόνισε ο κ. Ντάγκας.
Χαιρετισμό ακόμη στην εκδήλωση απηύθυναν ο επίτιμος πρόεδρος του Ομίλου, Ελευθέριος Δοβανάς και ο πρόεδρος της ΕΚΑ Δωδώνη Πέτρος Αρλέτος.
Ακολούθησαν οι απονομές τιμητικών διακρίσεων στους αθλητές και προπονητές του Ποσειδώνα, όπως και ενδεικτικά σε μικρά παιδιά που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην κολύμβηση.
Η όμορφη εκδήλωση έκλεισε με μία μουσική πανδαισία από το γυναικείο συγκρότημα Fortissimo, που ήρθε από τη Θεσσαλονίκη για την εκδήλωση του Ομίλου.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Από την «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ - ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

7ους ΠΤΟΛΕΜΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2015