ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο 7ος ΓΥΡΟΣ ΛΙΜΝΗΣ


Η μοναδικής ομορφιάς διαδρομή γύρω από τη λίμνη Παμβώτιδα και το υψηλό οργανωτικό επίπεδο ήταν τα συστατικά της επιτυχίας και του φετινού Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων, που μετά από 7 χρόνια κερδίζει το στοίχημα της διάρκειας και δημιουργεί μια «μαγιά» για κάτι ακόμη μεγαλύτερο τα επόμενα χρόνια.
Η παλέτα των αγώνων του Αθλητικού Ομίλου Ποσειδών Ιωαννίνων με κορωνίδα τον Γύρο Λίμνης των 30 χλμ., συγκέντρωσε και φέτος έναν εντυπωσιακό αριθμό συμμετοχών, με αθλητές από όλη την Ελλάδα να είναι πιστοί στο ετήσιο ραντεβού τους το τρίτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου.
Ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων εξέπεμψε μηνύματα για την προστασία του ευαίσθητου οικοσυστήματος της Παμβώτιδας και για τη διάδοση του μαζικού αθλητισμού, με τους συμμετέχοντες να δίνουν δυναμικό παρών στις διήμερες εκδηλώσεις, που αποτέλεσαν μια γιορτή του αθλητισμού και μια μεγάλη γιορτή για την περιοχή, που μετατρέπεται στην πορεία του χρόνου σε τόπο φιλοξενίας μεγάλων αθλητικών γεγονότων με επίκεντρο τις φυσικές της ομορφιές και τα μνημεία της.
Πέρα από τη μαζική συμμετοχή σε όλες τις διαδρομές του πλούσιου αγωνιστικού προγράμματος, καθώς εκτός από τον αγώνα των 30 χλμ. οργανώθηκαν με απόλυτη επιτυχία αγώνες μαθητών, παραλίμνιος δρόμο «Μαμά – Καρότσι» και αγώνες 5 χλμ. και 10 χλμ., ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων κέρδισε και το στοίχημα της προσέλκυσης θεατών, που κατέκλυσαν τον Πολιτιστικό Πολυχώρο των Παλιών Σφαγείων το Σάββατο και την πλατεία Μαβίλη την Κυριακή για να χειροκροτήσουν την προσπάθεια μικρών και μεγάλων αθλητών.
Μεταξύ αυτών ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, που έδωσε την εκκίνηση στον αγώνα των 30 χλμ., και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππος Φίλιος που βρέθηκε στον τερματισμό.
Την ικανοποίησή του για την συμμετοχή και την επιτυχία των αγώνων εξέφρασε ο πρόεδρος του Α.Ο. Ποσειδών Ηλίας Σπυριούνης, δίνοντας παράλληλα την υπόσχεση ότι θα γίνουν προσπάθειες για περαιτέρω αναβάθμιση του αγώνα.
Ξεχωριστό χρώμα έδωσαν μαθητές του Πνευματικού Κέντρου «Τσακάλωφ», που μαζί με την πρόεδρό του Ασπασία Ζέρβα συνόδευσαν με τα κρουστά τους τις προσπάθειες των αθλητών σε ένα από τα σημεία της διαδρομής.

Οι νικητές


Νικητής του αγώνα των 30 χλμ., όπως και πέρσι, ήταν ο Γιάννης Κρέκας του Άρη Θεσσαλονίκης με χρόνο 1:49:33, στη 2η θέση τερμάτισε ο Γιάννης Χαμόδρακας του Μεσσηνιακού σε 1:50:17 και στην 3η ο Βασίλης Τσώλης του ΑΓΣ Ιωαννίνων με χρόνο 1:50:48.


Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Ντενίζ Δημάκη του ΓΑΣ Ιλισός με χρόνο 1:58:11, δεύτερη η Βασιλική Καραγεωργάκη του ΣΑΠΚ Νεάπολης σε 2:04:06 και τρίτη η Χαρά Σκουλαρίκη του ΓΑΣ Ιλισός σε 2:07:05. 
Συνολικά τερμάτισαν 638 αθλητές.
Στον αγώνα των 5 χλμ. που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο είχαμε νέο ρεκόρ συμμετοχών με 215 δρομείς και νικητή τον Νίκο Πετρολέκα του Πανελλήνιου, στη 2η θέση τον Σταύρο Γκίνη του ΑΓΣ Ιωαννίνων και στην 3η θέση τον Μαρίνο Χήρα. Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Στέλλα Τζικανούλα του Τιτάνα Σερβίων, δεύτερη η Αμαλία Τσιβου και τρίτη η Κατερίνα Ζέρβα, αθλήτριες του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων και οι δύο.
Στον αγώνα των 10 χλμ. που έγινε φέτος για πρώτη φορά με τη συμμετοχή 205 δρομέων, πρώτος τερμάτισε ο νεαρός Σπύρος Γκίνης του ΑΓΣ Ιωαννίνων, ακολουθούμενος από τους Γιώργο Πέτση του Πρωτέα Ηγουμενίτσας και Ανδρέα Μπέσα της Νίκης Βύρωνα. Στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η Παρασκευή Γρατσάνη του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων, στη 2η θέση τερμάτισε η Γεωργία Μάλαμα του Φίλανδρου Λευκάδας και στην 3η η Διώνη Γκόρλα του ΑΓΣ Ιωαννίνων.
Όλα τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του αγώνα ioanninalakerun.gr.
Χορηγοί και εθελοντές
Το σημαντικότερο κομμάτι της επιτυχίας του ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων το οφείλει στην πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών και στην σημαντική συνεισφορά των χορηγών, ιδίως των τοπικών επιχειρήσεων, του Φυσικού Μεταλλικού Νερού «ΒΙΚΟΣ» και των καταστημάτων αθλητικών ειδών SportZone και Siontis Athletics, καθώς και της εταιρείας αθλητικών παπουτσιών Saucony.
Καταλυτική στην ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων ήταν η συμβολή του Τμήματος Τροχαίας, του Στρατού, του ΕΚΑΒ, των Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού, των Ραδιοερασιτεχνών, της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Ιωαννίνων, και όλων των εθελοντών, που μοιράστηκαν στα σημεία εκκίνησης, τερματισμού και κατά μήκος της διαδρομής.
Πλούσιες ήταν και φέτος οι παροχές στους αθλητές, ενώ ιδιαίτερα ευμενών σχολίων έτυχε το συλλεκτικό μετάλλιο για όλους τους συμμετέχοντες, που φιλοτέχνησε ειδικά για τον αγώνα ο καταξιωμένος Ηπειρώτης γλύπτης Θεόδωρος Παπαγιάννης.
Ο Αθλητικός Όμιλος Ποσειδών Ιωαννίνων ευχαριστεί για την υποστήριξη την Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Ιωαννιτών, τους χορηγούς και τους εθελοντές. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, επίσης, για τους προπονητές του ΑΓΣ Ιωαννίνων, που βοήθησαν στους αγώνες των μαθητών, η συμμετοχή των οποίων ήταν πολυπληθής αγγίζοντας τα 350 άτομα.
Τέλος, συγχαίρει όλους όσοι έτρεξαν δίπλα από την Παμβώτιδα ανανεώνοντας το ραντεβού για τον 8ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων το τρίτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου του 2014.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ - ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

7ους ΠΤΟΛΕΜΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2015