7ος ΓΥΡΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Μια μοναδική διαδρομή δίπλα από τη λίμνη Παμβώτιδα, συμμετοχές από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, εμπειρία έξι επιτυχημένων διοργανώσεων από το 2007 και το μεράκι και το όραμα των ανθρώπων του Αθλητικού Ομίλου Ποσειδών Ιωαννίνων.
Αυτά είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που κάνουν τον Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων να μην αποτελεί έναν ακόμη λαϊκό αγώνα δρόμου από τους πολλούς που οργανώνονται τα τελευταία χρόνια, αλλά να έχει μια ξεχωριστή περίοπτη θέση στις καρδιές των ανθρώπων του δρομικού κινήματος. Άλλωστε, ο αγώνας του ΑΟ Ποσειδών Ιωαννίνων είναι ταυτισμένος με το δρομικό κίνημα και τον λαϊκό ερασιτεχνικό αθλητισμό στην Ελλάδα, καθώς συνέβαλε στην ανάπτυξή τους δίνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής σε χιλιάδες δρομείς μέχρι σήμερα και δείχνοντας το δρόμο για τη διοργάνωση δεκάδων αγώνων σε κάθε γωνιά της χώρας, φτάνοντας μάλιστα να διεκδικεί την πρώτη θέση όλων των περιφερειακών αγώνων στους δρόμους μεγάλων αποστάσεων.
Με βασικούς στόχους την ανάδειξη και προστασία της Λίμνης Παμβώτιδας, καθώς και την ανάπτυξη του λαϊκού μαζικού αθλητισμού και του εθελοντισμού, ο Αθλητικός Όμιλος Ποσειδών Ιωαννίνων σε συνεργασία με την All About Running, την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών, των τοπικών φορέων, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων της πόλης διοργανώνει για 7η συνεχόμενη χρονιά τον «Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων», που στην ουσία αποτελεί ένα διήμερο αθλητικών εκδηλώσεων το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου.
Ένας αγώνας για όλους
Κορωνίδα της διοργάνωσης είναι ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων, ο αγώνας σε ασφάλτινη διαδρομή 30 χλμ. περιμετρικά της Παμβώτιδας, με αφετηρία και τερματισμό την Πλατεία Μαβίλη στον Μώλο.
Ο Γύρος Λίμνης θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί της Κυριακής και είναι αυτός που παραδοσιακά συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, με την ανταπόκριση αθλητών από όλη την Ελλάδα κάθε χρόνο να προσεγγίζει τους 1.000. Ανάμεσά τους οι κορυφαίοι Έλληνες δρομείς μεγάλων αποστάσεων, αλλά και άνθρωποι που φτάνουν από κάθε γωνιά του κόσμου. Στην ίδια διαδρομή γίνεται και το δυναμικό βάδισμα, με την εκκίνηση να δίνεται στις 7 το πρωί.
Η φετινή διοργάνωση δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής σε ακόμη περισσότερους αθλητές, καθώς στις παράλληλες αθλητικές εκδηλώσεις έρχεται να προστεθεί και ένας ακόμη αγώνας, αυτός των 10 χλμ., που θα πραγματοποιηθεί επίσης την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, με ώρα εκκίνησης στις 9.10 το πρωί, σε μια διαδρομή δίπλα από τη λίμνη και το Κάστρο.
Μία ημέρα νωρίτερα, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, το αγωνιστικό μέρος μεταφέρεται στα Παλιά Σφαγεία. Στις 5 το απόγευμα θα δοθεί η εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου Δημοτικών για μαθητές των Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ τάξεων (1 χλμ) και θα ακολουθήσει ο Αγώνας Δρόμου Γυμνασίων (2 χλμ.). Στις 6 το απόγευμα θα εκκινήσει ο Παραλίμνιος Δρόμος «μαμά- καρότσι» σε διαδρομή 1 χλμ. και στις 6.30 ο αγώνας των 5 χλμ.
Δηλώσεις Συμμετοχής
Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον 7ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων θα πρέπει να γίνουν μέχρι την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου.
Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε με οnline εγγραφή στο ioanninalakerun.gr, με αποστολή της έντυπης δήλωσης (τη βρίσκετε στην ιστοσελίδα του αγώνα) με fax στο τηλέφωνο 26510-25818 και αυτοπροσώπως στο γραφείο του ΑΟ Ποσειδών στο Κολυμβητήριο Λιμνοπούλας Ιωαννίνων (Πριν την έξοδο του κολυμβητηρίου ) έως τις 19 Ιουλίου και από Σεπτέμβρη (17:00-21:00).
Το αντίτιμο συμμετοχής προκειμένου να καλυφθεί μέρος των εξόδων οργάνωσης του αγώνα, έχει οριστεί στα 15 ευρώ για τον Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων και το Δυναμικό Βάδην 30χλμ., στα 10 ευρώ για τον Αγώνα Δρόμου 10χλμ και στα 5 ευρώ για τον Αγώνα Δρόμου 5χλμ. Δωρεάν είναι οι Αγώνες Δρόμου Δημοτικών - Γυμνασίων και το Μαμά-καρότσι, ενώ δωρεάν θα είναι και η συμμετοχή για τους κατόχους Κάρτας Ανεργίας.
Τρόποι Πληρωμής:
Α) Μέσω Τραπέζης: ΙΒΑΝ (ΠΡΩΗΝ TΡ. ΚΥΠΡΟΥ) GR 97 073 0121 0000000032029027. Η κατάθεση πρέπει να είναι στο όνομα του δρομέα για να μπορεί να πραγματοποιηθεί η ταυτοποίηση των στοιχείων .
Β) Στα γραφεία του Συλλόγου έως τις 6  Σεπτέμβρη (17:00-21:00).

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα www.ioanninalakerun.gr και στα τηλέφωνα 26510-25818 και 6943841957.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ - ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

7ους ΠΤΟΛΕΜΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2015

Πολλαπλά τα οφέλη της κολύμβησης για τα παιδιά