6α ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2013 - ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ


450 ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ 8-12 ΕΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ
ΣΤΑ 6α ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2013

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 28 Απριλίου οι Διασυλλογικοί Κολυμβητικοί Αγώνες «6α Ποσειδώνια 2013», ένας αγώνας που ήδη έγινε θεσμός στο αθλητικό γίγνεσθαι των Ιωαννίνων και όχι μόνο, όπως απέδειξε η μεγάλη συμμετοχή από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα Γιάννενα και ο «οικοδεσπότης» Αθλητικός Όμιλος Ποσειδών Ιωαννίνων φιλοξένησαν για δύο ημέρες μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση με συμμετοχή 450 αθλητών και αθλητριών 8 - 12 ετών από 25 ομάδες από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, την Πάτρα, τις Σέρρες, την Πτολεμαΐδα, τη Βέροια, τα Τρίκαλα, το Αγρίνιο, την Άρτα και φυσικά από τα Γιάννενα.
Το γεγονός της συμμετοχής τόσων ομάδων έχει ιδιαίτερη σημασία λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, ωστόσο το υψηλό επίπεδο των αγώνων αποτέλεσε για μια ακόμη χρονιά ισχυρό πόλο έλξης. Οι εντυπώσεις των συμμετεχόντων ήταν για μία ακόμη χρονιά άριστες, τα σχόλια ιδιαίτερα κολακευτικά και όλοι έδωσαν ραντεβού για την επόμενη χρονιά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι απόφαση του ΑΟ Ποσειδών Ιωαννίνων είναι να οργανώνονται πλέον τα «Ποσειδώνια» κάθε χρόνο την Κυριακή των Βαΐων, γεγονός που θα βοηθήσει τις ομάδες στον έγκαιρο προγραμματισμό ώστε ο αγώνας να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο μελλοντικά, ενώ η ημερομηνία αυτή εκτιμάται πως βοηθάει και τους επαγγελματίες του τουρισμού στην περιοχή, που μπορούν να προσφέρουν ελκυστικά πακέτα για τη φιλοξενία των αποστολών.
Επίσης, στόχος του Ποσειδώνα είναι ο αγώνας να έχει έναν σταθερό αναπτυξιακό προσανατολισμό και γι’ αυτό θα αφορά τις ηλικίες 8-12 ετών, με τους ανθρώπους του Συλλόγου να φιλοδοξούν να δώσουν και διεθνή χαρακτηριστικά στα «Ποσειδώνια» προσδοκώντας αρχικά σε συμμετοχές από γειτονικές χώρες των Βαλκανίων.
Μια γιορτή στην τελετή έναρξης
Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η τελετή έναρξης των αγώνων το απόγευμα του Σαββάτου, με τους μικρούς αθλητές να παρελαύνουν κρατώντας τα λάβαρα των συλλόγων τους υπό τα διαρκή χειροκροτήματα των φίλων της κολύμβησης που γέμισαν ασφυκτικά τις κερκίδες του κλειστού κολυμβητηρίου.

Το παρών στην τελετή έδωσαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος δεσμεύτηκε πως από την πλευρά του θα γίνει ότι είναι δυνατόν για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του κολυμβητηρίου, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Παντελής Κολόκας και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαδόπουλος.
Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΑΟ Ποσειδών Ιωαννίνων Ηλίας Σπυριούνης εστίασε στο ρόλο των γονέων, τους οποίους τους χαρακτήρισε στυλοβάτες του αθλητισμού. «Οι εποχές έχουν αλλάξει. Οι γονείς μας δεν ξόδεψαν δεκάρα για να κάνουμε αθλητισμό, εμείς τώρα όμως ως γονιοί, βάζουμε το χέρι στην τσέπη για να αθληθούν τα παιδιά μας. Και λέω βάζουμε, γιατί και εμείς στον Αθλητικό Όμιλο Ποσειδών Ιωαννίνων δεν είμαστε στην ουσία παράγοντες, αλλά γονείς που αποφασίσαμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας τα αγαθά του αθλητισμού. Ξέρουμε ότι επενδύουμε στο μέλλον τους. Όχι στο μέλλον τους ως πρωταθλητών, αλλά ως ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων», ανέφερε χαρακτηριστικά και κατέληξε: «Όλοι εμείς που ανταμώνουμε στις πισίνες, έχουμε κάποια πράγματα που μας διαφοροποιούν. Σωματειακοί προπονητές που αγαπούν τη δουλειά τους στις μικρές κατηγορίες, γονείς που είναι αποφασισμένοι να κάνουν τον ταξιτζή και να ξεροσταλιάζουν στις πισίνες προκειμένου τα παιδιά τους να κάνουν αθλητισμό, παιδιά που θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε κάτι δύσκολο αλλά γοητευτικό, παρέες που δημιουργούνται και μένουν για μια ζωή».
Ο Α.Ο Ποσειδών ευχαριστεί
Το Δ.Σ. του Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων ευχαριστεί θερμά τον μεγάλο χορηγό Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΒΙΚΟΣ, τους χορηγούς ΑΧΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και DREAM STROM, καθώς και όλους όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση των υψηλού επιπέδου αγώνων.
Ειδικότερα ευχαριστεί και συγχαίρει τους γονείς εθελοντές του Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων, καθώς και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την παρουσία τους στη διοργάνωση. Θερμές ευχαριστίες και στην Περιφερειακή Επιτροπή Κολύμβησης για την στήριξή της.
Τέλος, το Δ.Σ. του Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων υπόσχεται να ανταποκριθεί στην απαίτηση όλων να συνεχίσει να διοργανώνει αγώνες υψηλών προδιαγραφών και να ενισχύει έτσι τον αθλητισμό της πόλης.

* Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στο: http://poseidon-ioanninon.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ - ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ